Network Menu

SWEA Milanos årsmöte 2016

”Nu drar vi igång” (foto Tinna Prien)

Vad är det som vibrerar? sa Bodil.

SWEA Milanos årsmöte 2016 gick av stapeln den 21 januari och i runda tal 25 Sweor fanns på plats i GEPOs lokaler mitt i stan. Ordförande Maria Rönnqvist med sin trygga styrelse i ryggen svingade klubban och räkenskaper, årsberättelse, föreningsaktiviteter för kommande år godkändes. Julmarkanden blir av efter ett rungande JA från stämman så nu är det bara vi kavlar upp ärmarna.

Högt i tak direkt och det är tur att Milanos gamla hus har tjocka murar för att behöva lyssna på 25- talet svenskor som ses en januarikväll kan nog vara påfrestande för även tränade öron. Glädjande återseende av vår Åsa De Lorenzo som är tillbaka efter sin konvalescens och glada tillrop från var Swea som stegade in. Mötet öppnades inofficiellt med att Vicky Lindstam tog upp beställningen för mötets efterföljande pizza och därefter slog vår AO Maria i klubban och förklarade mötet öppnat.

Dagordningen följdes i rask takt och Sofia Carlsson Fugazza, sekreterare, läste Årsberättelsen 2015 med klar och hög stämma. Vad vi har gjort mycket! Och även om inte allt blev av så har programmet erbjudit något som passar alla. Vårt redan inledda samarbete med Svenska kyrkan och Svenska skolan i Milano bekräftades av att stämman klubbade att Julmarknaden 2016 ska organiseras i samarbete mellan de tre organisationerna. Vilken kraft det finns i föreningarna i Milano!

SWEA Milanos ekonomi är god och vi har hållit ett konstant medlemsantal på runt 70 medlemmar även under 2015 och med det är vi en av de största föreningarna i Europa. Inte illa – så kom ihåg att betala in era medlemsavgifter för 2016 så ni inte missar allt roligt vi gör tillsammans.

Under övriga frågor kom det in många förslag på events och föreläsningar i föreningens regi. För er som inte vet så kommer MEMA (Swea regionen som Milano är med i) att ha regionsmöte i Cannes i oktober och vi planerar att göra en resa dit tillsammans. Så kolla era agendor och frilägg den helgen.

Pizza! (Foto Anna Brännström)

Mötet avslutades och pizzaätningen tog vid. Många fina priser (och en keps) lottades ut i det sedvanliga lotteriet och roligt nog tog en av våra nyaste styrelsemedlemmar Anna Josefsson hem flest vinster.

Bodil och Monica med tvillingtelefonerna (foto Sofia Carlsson Fugazza)

Under pizzaätningen upptäckte Monica Schlosser att hennes telefon var försvunnen och det blev en febril jakt efter den. Vi vände i stort sett upp och ner på GEPO. Att ringa henne var onödigt för hon hade slagit av ljudet, såsom man bör när man sitter på ett Årsmöte, så telefonen gick inte att uppbringa någonstans.

Några av oss höll som bäst på att leta i våra egna väskor när Bodil Cuneo utbrast: – Men här ligger ju min telefon! Vad är det då som vibrerar i min ficka? Och se där! I Bodils ficka låg en exakt kopia av hennes telefon, dvs. Monicas eller… tvärtom. Ja, som man säger: Slutet gott allting gott och det som inte har blivit stulet kommer igen! Text: Anna Brännström

 

WP_20160121_006

Vår fina styrelse: Vicky, Anna, Sofia, Maria och Tinna. På fotot fattas Cecilia, Daniela, Jenny och avgående Laura samt Victoria. (foto Anna Brännström)

Styrelsens medlemmar och deras funktioner finns på sidan https://milano.swea.org/styrelsen/

Comments are closed.