Network Menu

SWEA Milano är en organisation för svensktalande kvinnor över 18 år som erbjuder gemenskap, vänskap och aktiviteter. Både du som är ny i Milano och du som är bosatt här sedan en tid och vill utöka ditt kontaktnät är varmt välkommen!

Välkommen till SWEA Milano

 

SWEA Milano har funnits i drygt 25 år och vi är circa 70 svensktalande kvinnor i olika åldrar som umgås under olika former, hjälper varandra vid behov, utbyter erfarenheter och har trevligt ihop.

Både du som är ny i Milano och du som är bosatt här sedan en tid och vill utöka ditt kontaktnät är varmt välkommen!                                             Vi arrangerar olika events och träffar året runt, bland annat bokklubb, besök på konstutställningar, föredrag, utflykter, middagar. Givetvis värnar vi om våra svenska traditioner och firar tillsammans Sveriges nationaldag och midsommar, har semmel-och våffelträffar, ärtsoppslunch och glögg- och julfest.

SWEA Milano delar också ut stipendier varje år till en student vid Milanos Universitet som söker en av de fem sommarkurser som Svenska institutet anordnar i Sverige.

 SWEA är en global ideell organisation för svensktalande kvinnor över 18 år världen över och har som syfte att främja svenska språket samt svensk kultur och tradition.  SWEA International har idag ca 7 000 medlemmar i 72 lokalavdelningar i 34 länder på 5 kontinenter, ett fantastiskt kvinnligt internationellt nätverk!

Välkommen att höra av dig till någon av oss i styrelsen i SWEA Milano om du har frågor, tankar och idéer!

swea.milano(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Anna Ros, Ordförande, SWEA Milano

 

 

Comments are closed.