Network Menu

Bokcirkeln Prosa och Prosecco 20/9

SWEA Milanos bokcirkel Prosa och Prosecco har valt boken “Ett system så magnefikt att det bländar” av Amanda Svensson för sommarläsning. Vi diskuterar den nu på söndag den 20 september.

Amanda Svensson är författare, kulturskribent och översättare, uppvuxen i Malmö men numera bosatt i England. Hon debuterade med den uppmärksammade Hey Dolly (2008), som följdes av den Augustprisnominerade Välkommen till den här världen (2011) och Allt det där jag sa till dig var sant (2014). Hon tilldelades Per Olov Enquists pris 2019 samt Svenska Dagbladets litteraturpris samma år för Ett system så magnifikt att det bländar.

Sebastian, Clara och Matilda är trillingar, uppvuxna i Lund men nu skingrade på olika platser i världen. De har alltid haft en knepig relation till varandra, framför allt de två systrarna, och när en tragisk händelse inträffar glider de isär. Tjugofem år efter att trillingarna fötts: En ung kvinna hänger sig i en dörrkarm. En mamma möter djävulen på en kolonilott i Lund. Sebastian reser till London, Clara till Påskön och Matilda till Västerbotten. Sedan blir allting plötsligt väldigt komplicerat.

När:  20 september kl 17.30

Plats:  Zoom, se länk på SWEA Milano FB

 

Comments are closed.