Network Menu

Dalila Brocchi-SWEA Milanos stipendiat 2020

SWEA Milanos stipendium 2020 går till Dalila Brocchi som är 23 år och kommer från Ravenna. Efter studentexamen flyttade Dalila till Milano för att kunna börja studera svenska på Universitetet i Milano, en dröm som hon hade haft ett bra tag.  Dalila har alltid älskat att läsa och skriva berättelser och dikter. Att lära känna den nordiska litteraturen gav henne mycket energi och hon bestämde sig för att åka till Stockholm med Erasmus-projektet.

”Jag tycker att svenska är ett underbart språk av olika skäl. Först och främst är det svenska ljudet och betoningen lika melodisk – och ännu mer enligt mig – som på franska. Sedan är svenska ett språk som följer med sin tid. Några exemplar är nya ord som smygflyga eller tågskryta som tyder på begreppen som på italienska uttrycks med en lång omskrivning. Samtidigt när jag lyssnar på svenska lyssnar jag på ett urtida språk och jag transporteras till en urvärld fylld av magi, natur och frihet. Det svenska språket är mitt smultronställe, en hel mikrokosmos som jag vill behålla och uppskatta i framtiden.”

Dalila drömmer om att arbeta på universitetet som forskare i nordisk litteratur för att fortsätta sprida svenskan och dess kultur i Italien. Hon vet att det ännu finns mycket som hon måste och vill lära sig om Sverige och svenskan och hon ser stipendiet till sommarkursen i Malung som en möjlighet att leta efter inspiration och lära känna nya tankesätt, synvinklar och kulturer.

Comments are closed.