Network Menu

Efterresan

PROGRAM FÖR EFTERRESA EFTER REGIONMÖTE MEMA I MILANO

Dag 1 – 7/10

Avresa från Milano på morgonen ca kl. 09.00 med buss och reseledare mot staden Verona, ca 2 timmars busstur.

VERONA med ca 264.000 invånare är en av Italiens vackraste städer, särskilt berömd för sin fantastiska Arena från 100-talet efter Kristus, där det sommartid sätts upp fantastiska operaföreställningar. Staden grundades på romartiden, men hade sin absoluta storhetstid under La Scala familjen som styrde Verona 1260–1387. Italiens tredje största flod – Adige – flyter genom staden på sin väg till Adriatiska kusten. Shakespeare har odödliggjort staden genom sitt tragiska verk “Romeo & Julia”, som utspelas i Verona. I centrum kan man beundra Julias hus med den berömda balkongen, under vilken Romeo enligt historien suktade efter sin älskade och onåbara Julia.

I närheten finns bl.a det vackra torget Piazza Erbe som idag är frukt och grönsaksmarknad, tornet Torre Dei Lamberti och Piazza Dei Signori med Dante statyn. På gågatan Via Mazzini ligger gott om eleganta mode och skobutiker med det bästa av vad italiensk design kan erbjuda.

Verona ligger i regionen Veneto, som bjuder på många fina utflyktsmål; t.ex. Venedig, Gardasjön och vindistrikten Soave och Valpolicella.

Vid ankomst till Verona blir det först en panoramatur i buss (renässansportarna, Slottet, Scaligero-bron, Arco dei Gavi, romerska bron och teatern, flera olika kyrkor och ev. panoramavy av staden uppifrån fortet S.Leonardo. Efter lunch  blir gruppen mött av en lokalguide och det blir en guidad rundvandring till fots i Julia och Romeos romantiska hemstad – i historiska centrumet (Julias hus, de kända torgen ”Piazza delle Erbe”, “dei Signori” och “Brà”, och naturligtvis också den vackra Arenan).

Lunch tillkommer och betalas på direkt på plats. Sen finns det tid för att strosa runt och middag intas därefter på egen hand.

Dag 2 – 8/10

Efter frukost på hotellet, så avreser vi från Verona, österut mot Veneto, i riktning Venedig och Castelfranco Veneto.

På vägen till hotellet, gör vi ett par stopp:

Först ett besök i den charmiga staden Asolo för en liten rundvandring och en kaffe och fika för de som önskar det. Sen kör bussen vidare till en vingård i prosecco-området i närheten där det blir besök i vinkällaren samt provsmakning av ett glas prosecco. Lunch på vingården.

Asolo

Efter dessa besök åker vi till den charmiga staden Castelfranco Veneto, känd bl a för sin medeltida ringmur. Incheck på hotellet.

Ettermiddag och kväll på egen hand för att utforska staden.

Dag 3 – 9/10

Venedig Venedig är en förhållandevis ung stad för att vara i Italien – den grundades först på 400-talet efter Kristus. Den största kyrkan, San Marco, uppfördes på 800-talet över evangelisten Markus benrester. I modern tid har Venedig förvandlats till en av världens mest besökta turistmål.

Här finns otaliga konstskatter i de många kyrkorna, modern konst hos Peggy Guggenheim och i Palazzo Grassi, eleganta märkesbutiker på shoppinggatan Le Mercerie och mängder av restauranger med god mat och barer där man serverar den lokala aperitifen Spritz med mängder av tilltugg.

Och eftersom vi vet att staden sakta sjunker…. varför vänta med att resa hit…?

Det är inte lätt att hitta i Venedig, men det ligger i stadens tjusning att gå bort sig i de smala gränderna och plötsligt komma fram till ett litet torg som man aldrig annars skulle ha hittat och som det ofta visar sig omöjligt att hitta tillbaka till.

San Marco är stadens enda riktiga piazza. Alla andra torg heter ”campo” eller ”campiello”, om de är små.

Venedig har otaliga måsten, men när man betat av San Marco, Dogepalatset, Akademin, Ca’ D’Oro och Peggy Guggenheims privata konstsamlingar kan det vara skönt att söka sig bortom allfarvägarna och de långa köerna.

Efter frukost tar vi tåg till Venedig (ca 45 min.) och möter lokalguide på tågstationen som tar gruppen på en guidad sightseeing till fots där vi ser Rialtobron, Dogepalatset, San Marcuskyrkan, Marcusplatsen och mycket mer (inget inträde).

Lunch och resten av dagen på egen hand. Gemensam retur till Castelfranco.

 

Dag 4- 10/10

Frukost, utcheck och retur-resa med buss till Milano. Ca 3 timmar.

Kaffestopp på vägen. Ankomst Milano ca kl 12.

Våra hotell under resan

Vi bor första natten på trevliga Hotel Accademia, 4* www.hotelaccademiaverona.it Via Scala 12, Verona.

Trevligt och bekvämt hotel i modern stil med totalt 96 rum. Restaurang, bar, uppehållsrum, konferensrum, hiss samt privat parkering.

Alla rum är trevligt inredda och utrustade med all modern komfort. Gratis wifi.

Hotellet har ett toppenläge, mitt i Veronas antika centrum, på en tvärgata till gågatan Via Mazzini, som är Veronas bästa shoppinggata och den går mellan de två huvudtorgen, Piazza Erbe (grönsakstorget) och Piazza Bra, där den romerska Arenan ligger. Perfekt läge både för shoppingälskare och historieintresserade! 

De resterande 2 nätterna bor vi på Albergo Roma 4* www.albergoroma.com Via Fabio Filzi 39, i staden Castefranco Veneto

Ett centralt och fint hotell, med modern inredning och gratis wifi på alla rum.

Frukostbuffeen serveras på översta våningen med flott utsikt över stadens största torg.

Hotellet har dessutom en bar, restaurang, wellness center, fitness center och möjligheten att låna/hyra city bikes på hotellet.

Pris

Per person i twin-/dubbelrum: € 690,00 per person

Enkelrums tillägg: € 120,00 totalt 3 nätter

Det krävs minst 15 deltagare för att genomföra resan

Max antal deltagare är 25 pga tillgänglighet på hotellen

Priset inkluderar

  • Hotell med frukost i 3 nätter, del i twin-/dubbelrum
  • City tax
  • Buss
  • Reseledare med under hela turen
  • Guidning i Verona och i Venedig
  • Whispers i Verona och i Venedig
  • Tåg t/r Castelfranco- Venedig
  • Vattentaxi t/r i Venedig från tågstationen till San Marco platsen.
  • Besök på vingård med lunch

Ej inkluderat: Eventuella inträden i Verona och Venedig

City Tax

Nästan alla kommuner har infört en “city-tax”. Detta innebär att alla som övernattar på hotell måste betala en avgift till hotellet, allt från ca € 1,00-€ 7,00 per person/natt beroende på destination och val av hotell samt period. City tax betalas kontant direkt till hotellet vid utcheckning.

Avbeställning och sista anmälningsdag

Hotellen erbjuder följande återbetalning vid avbokning

Kostnadsfritt fram till 3 augusti

Återbetalning av 70% av hotellkostnaden 4 augusti – 4 september

Återbetalning av 40% av hotellkostnaden 5 september – 28 september

Från 29 september – ingen återbetalning möjlig

 

Sista anmälningsdag till resan är den 1 juli.