Network Menu

Heldag om två- och flerspråkighet

Map Unavailable

Datum/Tid
Datum: 2015-11-29
Hela dagen


OBS Ändring av lokal!!!

Välkomna till vår söndag om två- och flerspråkighet den 29/11, 2015!

Dagen anordnas i samarbete mellan Svenska skolan och Swea Milano med hjälp av Svenska Institutet, Riksföreningen Sverigekontakt, Sveriges Ambassad i Rom och Svenska kyrkan i Milano. Även Universitetet i Milano är med i projektet.

Kl. 11.30 – För föräldrar och andra intresserade av flerspråkighet inom familjen: Forskaren och doktoranden Monica Bravo Granström, författare till boken I love svenska, riktar sig till föräldrar med barn i flera språkmiljöer och talar om vikten av att ge dem förståelsen att alla deras språk är viktiga. Hon bor i Tyskland och är gift med en spanjor. Deras barn talar flera språk flytande. http://monicabg.com/.

Föreläsningen hålls i Svenska konsulatets lokaler på Via Agnello 6/1: 4e våningen (MM Duomo) Vi kommer att ha platsbegränsning så först till kvarn gäller, det ryms 40 personer på en föreläsning.

Ändrad plats för föreläsningen på söndag:

Kl. 11,30 i Svenska skolans lokaler på Via San Senatore 2 – cit. 22

Tram 24 e 16 e MetroGialla Missori // Bus 94 fermata Santa Sofia – San Senatore

Kostnad: €5 för medlemmar i Swea Milano, Svenska skolan i Milano, Svenska kyrkan och inskrivna i Miniklubben i Milano.  € 10 för övriga deltagare. Studenter i Nordiska språk vid Milanos universitet går gratis.

Monica kommer att ha med sig böcker som ni kan köpa, men är det redan nu någon som vet att hen vill ha den kan ni gärna meddela oss så att hon tar med sig tillräckligt många.

Kl. 15.00För barnen: Teatergruppen Never-ending Stories med bas i Stockholm turnerar Europa med projektet: ”Svammel” – en teater om att vara flerspråkig, samt en workshop ”Min historia”. http://never-endingstories.org/. OBS! Rekommenderad ålder för teatern är 4-10 år, men även äldre barn kan visst ha behållning av den.

Teaterföreställningen hålls i Rygg- och posturalterapeutens Karin Spreaficos lokaler ”Livet” på Via San Siro 3 (MM Wagner och Buonarroti.  Efteråt hålls en workshop med barnen. Teaterföreställningen är gratis för alla barn och vuxna. Max 15 barn får plats på workshopen så meddela Anna om ni vill stanna på den!

Anmälan sker genom att mejla Anna Brännström: info@annabrannstrom.se oavsett om ni ska gå på båda eventen eller bara ett av dem. Meddela hur många barn ni har med er till teaterföreställningen.

Betalningen som garanterar plats för föreläsningen ska ske till Svenska skolans konto:  IBAN: IT62 H 033 6001 0000 0078 803 och betalningen märkas med namn. Det går även bra att betala kontant till Anna i samband med lektionerna i svenska skolan (senast 28/11)

Varmt välkomna!